Att motivera sig till träning

Vi lever liv som blir allt mer bekväma och tillrättalagda och detta gör att vi kan ha svårt att motivera oss till vissa saker som till exempel träning. Träningen är som de allra flesta vet oerhört viktig för att vi med våra stillasittande jobb ska kunna må bra och för att våra kroppar ska fungera på bästa möjliga sätt. Olika typer av träning har såklart olika syften, men konditionsträning kan till exempel göra att man minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, och styrketräning kan göra att man till exempel minskar risken för arbetsskador. Träning är med andra ord oerhört viktigt, men att hålla uppe motivationen är som sagt inte alltid så lätt. I denna artikel kommer vi att lista några tips som man kan ta till sig när det kommer till att hålla uppe motivationen i träningen och se till att skapa sig vanor och rutiner som man kan hålla i.

Att investera i utrustning

Träning behöver inte vara dyrt utan går att utföra i princip utan utrustning. Men ett tips för att motivera sig själv till att träna som faktiskt fungerar för väldigt många är att investera rent ekonomiskt i sin träning. Detta gör att man visar för sig själv att träningen är viktig och man lägger också en viss press på sig själv att upprätthålla träningen för att man inte ska ha köpt sakerna i onödan. Att investera i kläder kan vara en väldigt bra idé och som tjej kan man till exempel köpa en eller flera snygga träningstoppar dam, för att se till att man håller motivationen uppe. Att köpa till exempel träningstoppar dam kan göra inte bara att man känner sig mer självsäker när man tränar utan träningstoppar dam kan också göra att man känner att träningen är viktig eftersom man har investerat i den. Att lägga pengar och energi på sin träning kan därför vara en bra tanke.

Sätta upp rimliga mål och ha kul

Ett annat tips är att sätta upp rimliga mål för den träning man ska göra. Många går från att inte träna alls till att till exempel försöka gymma nästan 2 timmar om dagen uppemot 5 dagar i veckan. Detta kommer inte bara leda till att man blir övertränad och inte får ut det man vill av träningen, utan också att risken är väldigt stor att man inte orkar hålla i sin träning utan snart ger upp eftersom det är på tok för tufft både fysiskt och mentalt. Att därför trappa upp sin träning långsamt och börja lite försiktigt är viktigt för att se till att man skapar rutiner som man kan hålla i.

Att träningen är rolig är extremt viktigt för att man ska kunna hålla i det hela. Att hitta något som man trivs med och inte bara försöka träna som alla andra gör är något som kommer att göra att man inte bara klarar av att hålla i träningen en månad eller ett år utan livet ut. Träningen kommer också att ge så mycket mer och kosta så mycket mindre om man hittar något som man genuint tycker är roligt och trivs med att utföra.