Flippar och floppar i SHL

SHL-säsongen 21/22 har nu kommit cirka halvvägs och SHL-tabellen har så att säga ”satt sig”, det vill säga att lagen börjar befästa de positioner de har och det är stor sannolikhet att det inte blir några jätteförändringar fram till slutspelet. Men vilka lag har då imponerat mest respektive minst? Det reder vi ut här.

Flippar

 

Finalisterna Rögle BK från Ängelholm ligger på en andraplats i tabellen, vilket få hade tippat med tanke på spelarförluster som Moritz Seider, Niklas Hansson, Daniel Zaar och Simon Ryfors. En bra start på säsongen har satt Rögle i en bra utgångsposition, trots att spelet varit så hackigt så man rodnat under vissa matcher. Men skönhetsfläckar kan gå att sminka över med rouge i den färg man får när man rodnar naturligt. På apotekhjartat.se hittar man allt man behöver för de fina rosiga kinderna.

IK Oskarshamn är en annan positiv överraskning som ligger på plats 5 efter halva säsongen. Det är betydligt högre än vad alla förväntat sig. Succévärvningen Patrik Karlkvist har dessutom visat en gång för alla att han håller SHL-nivå.

Floppar

Det är inget snack om att den största floppen är Djurgårdens IF. Med 7 poäng upp till lag 13 och hela 15 poäng upp till säker mark kan vi nog redan nu slå fast att Djurgården får kvala för att hålla sig kvar i SHL. Kaoset med tränarbyte, skador och anmälan om kränkande särbehandling är faktorer som givetvis inte är positivt för klubben.

Malmö Redhawks är ett annat lag som inte motsvarat förväntningarna. Med värvningar av hemvändarna Carl Söderberg, Magnus Pääjärvi och Fredrik Händemark trodde man att laget skulle ha tillräckligt med kvalitet för att ligga högre upp i tabellen. Således är en tolfte plats en stor besvikelse.

Ingenting är skrivet i sten men vi får se om något av lagen vi nämnt rasar eller stiger kraftigt i tabellen.