Att åka konståkning kräver disciplin

Många ser på konståkning som om det vore en sport för ”prinsessor”. Men konståkning är oerhört krävande om man vill nå den yttersta toppen. Det krävs olika typer av träning, såsom intervall, styrketräning och precision. Att ha en træningsbænk från Gorilla Sports hemma kan vara avgörande för hur det går framöver.

Konståkning är en hårt krävande sport

Att hoppa en dubbel eller trippel axel kräver mycket styrka och teknik. Den som försöker uppnå detta kan med fördel använda en træningsbænk då det inte endast handlar om smidighet och balettkonst. Med hjälp av en træningsbænk kan du hoppa som önskat och din framtid kan utstaka sig på det sätt du önskar. Efter några års träning kan du lyckas med dina hopp och vinna tävling efter tävling. Konkurrensen i Sverige är inte speciellt hård, men internationellt blir det svårare; det svenska konståkningsförbundet har koll på reglerna och att allt ligger rätt till, men om du är en aktiv åkare så gör du rätt i att bara köra på!

Att vara konståkare i Sverige

Idag finns det många klubbar för konståkning, men de satsar inte speciellt hårt på sina bästa åkare. Allt handlar om att hjälpa varandra. Ja, det är såklart en bra tanke, men om en klubb eller ett land vill ha elitåkare så måste det satsas mer på de som har potential att lyckas.

Att göra piruetter och svåra steg samt krävande hopp kräver fullt fokus, liksom träning utanför isbanan. Den som vill och försöker lyckas inom konståkning måste ge sin själ till träning, vilket innebär allt från styrketräning till löpning och förstås många timmar på isen med en bra tränare. En træningsbænk i hemmagymmet underlättar träningen och ger resultat på isen, välj gärna en ställbar bänk som möjliggör varierande övningar.

Konståkning ses ibland som något vackert, men inte svårt. Helt fel! Det krävs oerhört mycket uppoffringar från den som vill ägna sitt liv åt denna sport.